Menu

DE DREVE

(Snack/Tea-r.)

Cafe -Taverne De Dreve is gelegen op de hoek van recreatiedomein Den Doel. Deze groene long in Zonnebeke heeft een oppervlakte van 70 Ha en is uitstekend geschikt voor een deugddoende wandeling. Je hoeft slechts de weg over te steken en je bevindt je reeds in het bos.  De dreve is eveneens de ideale vertreksbasis voor de fietser of ruiter, je kan er fietsen langs de tabaksroute en de vredesroute of paardrijden langs het Polygonepad.
We beschikken over een ruime private parking waar je probleemloos je wagen kunt nalaten, indien onze parking volzet is, kun je je wagen parkeren op de grote openbare parking op 50m van de zaak.

Historiek

Cafe – Taverne De Dreve opende zijn deuren reeds in 1972 en bevindt zich aan de rand van het Polygone bos. Gezien zijn ligging is De Dreve een uitstekende uitvalsbasis voor een fikse wandeling in het Polygone bos.

Na een deugddoende wandeling kun je nagenieten van een lekker streekbiertje, een zelfgemaakte pannenkoek, een ijscoupe en nog zo veel meer, hiervoor kun je bij mooi weer terrecht op ons groot terrras(capaciteit 140 pers). De kinderen hun nog resterende energie kwijt op de grote speelweide

Wanneer je de zaak binnenkomt word je onmiddellijk ondergedompeld
in een sfeer die doet denken aan de grote oorlog, de muren zijn versierd
met talrijke foto’s.niet moeilijk als je weet dat de uitbater al van kindsbeen af gepassioneerd is door de Eerste Wereldoorlog. Hij ligt dan ook aan de basis van vele opgravingen en reconstructies van dug-outs en bunkers in de omgeving. Dat zijn kennis ook buiten de dorpsgrenzen gewaardeerd wordt, bewijst de reportage in Telefacts op

VTM en wordt eveneens bewezen door de erkenning als “Home of the Underground War” in
Engeland. Indien de werkdruk het toelaat of na afspraak is de uitbater altijd bereidt een
woordje uitleg te geven en dit eventueel vergezeld van beeld en klank via projectie op groot
scherm.

Place Categories: Brasserie and Café

Place Your Review

Rate this place by clicking a star below :

Upload Image

Attach an image to your review.

Send To Friend

Captcha Verification
captcha image

Send Enquiry

Captcha Verification
captcha image

Claim Listing

What is the claim proccess?

Captcha Verification
captcha image

Horeca Ieper

Adverteren op onze website? Het kan, neem contact op via info@horecaieper.be

Lid worden van Horeca Ieper?

contacteer ons via info@horecaieper.be

Kalender