Menu

The Walker

De Meensestraat telde tot in de late jaren vijftig een zestal cafés, waarvan er nu nog maar één is overgebleven: The Walker!

Hoe het begon…

Na WO I droeg deze herberg de titel Chez Theo, naar de toenmalige uitbater Theo(phile) Dekeersmaecker. Op 28 september 1959 kwam er een officiële heropening met als nieuwe herbergiers André Vanlerberghe en Yvonne Popelier. Nog eens 10 jaar later volgde dan een overname door Marie Emmerechts die van 1972 tot 1979 achter de toog stond.

In het kader van de jumelages van Ieper met buitenlandse steden, kreeg het café in 1980 de titel Jumelage mee. Het ging hem vooral om de verbroedering met enerzijds het Engelse Sittingbourne, anderzijds het Noord-Franse Saint-Omer.

Vervolgens werd er met Laetitia Brouwers, best gekend als Tisje, een nieuwe periode ingeluid. De Harmonie Ypriana kwam er geregeld binnengewaaid en men kon er ook carnaval vieren.
Tisje werd in 1988 opgevolgd door Henriette Vanlimburg, echtgenote van Yves Stratsaert. Geleidelijk ontstonden sterkere banden met de zusterstad Saint-Omer en het café is ook een aantrekkingspool voor toeristen. Elk jaar werden fietstochten georganiseerd die heel wat bijval kenden.

En hoe het nu is…
In 2000 veranderde de toenmalige eigenaar Hans de naam in The Walker. Hij bleef eigenaar tot eind 2003 en begin 2004 nam de huidige eigenaar Christophe de zaak over.
Klaar om er nog vele jaren The Walker geschiedenis aan toe te voegen…

Place Categories: Café

Place Your Review

Rate this place by clicking a star below :

Upload Image

Attach an image to your review.

Send To Friend

Captcha Verification
captcha image

Send Enquiry

Captcha Verification
captcha image

Claim Listing

What is the claim proccess?

Captcha Verification
captcha image

Horeca Ieper

Adverteren op onze website? Het kan, neem contact op via info@horecaieper.be

Lid worden van Horeca Ieper?

contacteer ons via info@horecaieper.be

Kalender